top of page
Leeg lokaal

Praktisch leiderschap
op de werkvloer

Waarom

Hoe makkelijk gaat leidinggeven u af? Al heeft u het respect van uw medewerkers, zelfs dan blijkt leidinggeven nog niet eenvoudig te zijn. Het is een taak die u naast uw eigenlijke vak uitoefent. Het draait daarbij onder andere om vaardigheden als communiceren, organiseren, delegeren en motiveren.

De training Praktisch leidinggeven op de werkvloer biedt u de kans om uw effectiviteit als leidinggevende te optimaliseren De training is praktisch van opzet, met veel aandacht voor uw persoonlijke situatie. U wordt geconfronteerd met het effect van uw gedrag. Gedurende de cursus kunt u “ongestraft” fouten maken. Met oefening, het delen van ervaringen en nieuwe inzichten en ideeën vergroot u uw kennis, flexibiliteit en leidinggevende capaciteiten. Een kans om uw persoonlijke effectiviteit te vergroten.

 

 

Voor wie bedoeld

Voor alle leidinggevenden bij bedrijven overheidsinstanties, onderwijsinstellingen.Deze training is bestemd voor iedereen die leiding geeft aan een uitvoerende ploeg. U heeft bijvoorbeeld een functie als ploegleider, voorman, teamleider, uitvoerder, chef, et cetera. U geeft leiding aan mensen uit de praktijk, U bent daarbij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, werkplanning en teamresultaten.

 

Door de oefeningen in de training krijgt u inzicht in communicatietechnieken, waarmee u uw ploeg kunt motiveren en stimuleren. Door de training vergroot u uw vaardigheden om conflicten en emoties te hanteren. Na de training bent u in staat om het verantwoordelijkheidsgevoel van uw medewerkers te stimuleren, zodat het zelfdenkend en probleemoplossend vermogen toeneemt.

Cursusprogramma

Cursusdag 1: Kennismaking, inventariseren persoonlijke leerdoelen, competentie ontwikkeling, verwachtingen, conflicthantering, gesprekstechnieken, praktisch leiderschap (oefening) feedback.

Cursusdag 2: Motivatie, leiderschap, diagnose behoeften medewerker, leiderschap aansluiten bij die behoefte, delen van ervaringen, theoretische en praktische oefeningen. Eventuele vervolgdagen en/of nascholing in overleg.

Cursusduur

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van een dag die duurt van 9.00 tot 16.00, en wordt gegeven op Fort Penningsveer 2, 2065 AM Haarlemmerliede

 

Cursusleiding

Deze training wordt gegeven door specialisten van het Korps Mariniers die ervaring hebben met leiding geven onder extreme omstandigheden.

 

Aanmelden en inschrijven

Kleine groepen (tot 12 personen) en grote groepen (tot 30 personen).

Offerte

Doe vrijblijvend een offerteaanvraag, john.buwalda@herstelling.nl

bottom of page